Mestne službe
Informacije:
04 28 11 300

Datum objave: 25. 1. 2018

Brezgotovinsko plačevanje parkirnine - novo v Kranju

Za vse uporabnike parkirišč na območju Mestne občine Kranj je na voljo mobilno plačevanje parkirnine preko SMS-sporočil in preko brezplačne mobilne aplikacije ParkMeWise na lokacijah:

tabela KR1_KR2_KR6.jpg

Na parkiriščih pred Zdravstvenim domom, Čebelica in na Hujah bo plačevanje z mobilnimi telefoni možno v februarju 2018.
Parkirnina, plačana preko SMS-sporočila, se obračunava mesečno, preko položnice mobilnega operaterja uporabnika. Rešitev deluje na vseh mobilnih aparatih. Poleg
SMS-sporočila so na voljo tudi plačila preko sistema PayPal, s kreditno kartico, z Moneto. Uporabnik si lahko naloži dobroimetje in shrani več različnih registrskih številk, ima pregled nad dobroimetjem in zgodovino sklenjenih parkirnin.

sms logo plačevanje park.jpg

Mobilno plačevanje parkirnine v korakih:

1. Parkirate vozilo.
2. Pošljete SMS sporočilo s cono parkiranja (npr. KR1) in registrsko številko vozila na številko 4333.
3. Prejmete brezplačni potrditveni SMS.
4. Odgovorite z DA in izberete želeno dolžino parkiranja v urah.
5. Parkiranje lahko podaljšate od kjerkoli in se ni treba vračati k vozilu oz. parkomatu (15 minut pred iztekom parkirnine uporabnik prejme brezplačni opozorilni SMS).

Plačevanje v korakih z razlago tudi na povezavi.  

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.