Ravnanje z odpadki
Informacije:
04 28 11 311

Datum objave: 29. 3. 2018

Kam z odsluženimi avtomobilskimi pnevmatikami

Odpadne pnevmatike brez platišč lahko uporabniki pripeljejo v zbirne centre Komunale Kranj. Vsi uporabniki, ki so vključeni v sistem ravnanja z odpadki na področju Komunale Kranj, lahko brezplačno oddajo 5 avtomobilskih gum brez platišč na sezono, oziroma 10 v celem letu. Še najbolje pa je, da jih prepustijo vulkanizerju pri menjavi. Ta jih je dolžan tudi brezplačno prevzeti.

Odslužene pnevmatike prevzemajo od vseh izvajalcev javne službe ravnanja z odpadki in od vulkanizerjev v podjetju Slopak. Poskrbijo za učinkovit sistem ravnanja z izrabljenimi pnevmatikami, saj zbrane pnevmatike usmerjajo v predelavo. 

Zagotovo pa odslužene pnevmatike ne sodijo ob ekološke otoke, kot kažejo spodnje fotografije. Utrip smo zaznali včeraj na področju Nakla, se pa podobne slike ponujajo vsak dan.

Uporabnike opozarjamo, da ekološki otoki niso namenjeni odlaganju kosovnih ali odvečnih odpadkov. Namen ekoloških otokov je, da lahko uporabniki v zabojnik na papir, plastenke in pločevinke ter steklene embalažo ločijo odpadke, ki so nastali v gospodinjstvih. Odpadke vedno odložimo v zabojnik. Odlaganje poleg zabojnikov je prepovedano in kaznivo. Večje količine in večje kose odpadkov lahko uporabniki, ki so vključeni v sistem ravnanja z odpadki Komunale Kranj,  brezplačno oddajo v zbirne centre. Ekipe Komunale Kranj poskušajo sproti odstraniti nesnago okoli ekoloških otokov, pozivamo pa vse uporabnike in občane, da so pozorni na kršitelje ter nas opozorijo na nepravilno odložene odpadke (brezplačna številka 080 35 55 ali 04 28 11 300).

eko otok nesnaga gume naklo.jpg

Ekološka otoka na področju Nakla - poleg nepravilno odložena nesnaga

 

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.