Oskrba s pitno vodo
Informacije:
04 28 11 358
Dežurna številka:
031 316 579

Datum objave: 20. 3. 2018

Narava za vodo - 22. marec 2018, svetovni dan voda

Narava ima spomin in zato bodimo v mesecu marcu, ko obeležujemo mednarodni dan voda, še posebej pozorni na ohranjanje čiste pitne vode. Vsi uporabniki smo soodgovorni za ohranjanje kakovosti vode. Poskrbimo za redno vzdrževanje hišnega vodovodnega omrežja in bodimo pozorni, da v naravi ne odlagamo odpadkov oz. ne zlivamo nevarnih snovi v odtoke. 

Ste kdaj pomislili koliko vode porabimo za vsakodnevne aktivnosti? Veste kako zmanjšati (reduce) in ponovno uporabiti (reuse) odpadne vode? Kaj je namen obeležbe svetovnega dneva voda? Kaj je osrednja tematika letošnjega dneva voda? Kako se prečistijo odpadne vode preko čistilnih naprav? Znamo prispevati k var(č)ni uporabi vode? Zbrali smo nekaj dejstev in odgovorov na vprašanja, ki jih najdete na povezavi.

Pijte vodo iz pipe, saj je čista in zdrava!

Zanivim prispevek tudi na povezavi Slovenskega društva za zaščito voda. 

VODA_Logo (2).jpg

 

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.